Pot conduce o autorulotă cu permis categoria B?

Toate autorulotele Spy Tavel se conduc cu permis cat. B (sunt sub 3.5 tone).

Ce este Serviciul Custom Delivery?

Presupune livrarea la adresă a autorulotei.
Acesta nu are un cost fix, prețul fiind stabilit în funcție de nr de km de la sediul de unde este disponibilă o autorulotă pentru livrare
Serviciul Custom Delivery este un serviciu prestat separat față de închirierea autorulotei.

Daca si in ce conditii poate fi livrata autorulota la adresa clientului?

Putem livra autorulota la adresa, oriunde în România, insa, se va calcula un tarif care să acopere cheltuielile de deplasare în funcție de nr.de km.
Condiție livrare la adresă: sejur minim 5 nopți.

Care este viteza de deplasare?

In cazul autorulotelor, viteza de deplasare este cu aprox. 30% mai scazuta decat cea a autoturismelor. Din punct de vedere legal nu este nici o limitare speciala pt autorulote, ele respecta aceleasi restrictii ca si autoturismele.
Pe autostrazi recomandam o viteza de deplasare de 100-110 km/h
Pe sosele nationale o viteza de 80 km/h
Pe drumuri virajate trebuie manifestata o atentie sporita, datorita greutatii si a inaltimii poate produce balans. In general pe aceste drumuri se recomanda o viteza cu 10 km/h mai scazuta decat indicatorul de viteza postat pe drumul respectiv.

Am rezervat, însă a intervenit o urgență și nu pot pleca. Ce se poate face?

Anularea rezervării este posibilă cu informarea în scris, în prealabil.
În cazul anulării cu mai mult de 30 zile înainte de preluare, se percepe o penalitate de 30%. În cazul anulării cu 15-29 zile înainte de preluare, se percepe o penalitate de 50%. Pentru anulările intervenite în intervalul 1-14 zile înainte de preluare, se percepe o penalitate de 80%.
În cazuri excepționale penalitățile de mai sus pot fi diminuate. Acestea pot fi, fără a se limita la: închirierea posibilă a aceleași perioade către alt client, mutarea rezervării, motiv de ordin personal deosebite.
La solicitarea clientului, cu minim 30 de zile înainte, rezervarea poate fi mutată într-o altă perioadă disponibilă, caz în care se va achita o taxă de 50 euro.
În cazul în care anularea rezervării survine ca urmare a declarării stării de urgență sau a impunerii restricțiilor de deplasare pe teritoriul Românei din cauza extinderii epidemiei de coronavirus, ambelor părți li se vor aplica prevederile art.1271 din Noul Cod Civil privind impreviziunea iar acestea, cu bună credință, vor adapta prezentul contract prin amânarea perioadei de închiriere la odată ulterioară stabilită de comun acord, fără limită de timp și fără aplicarea de penalități. Societatea isi constituie depozite de lichidități in vederea rambursării avansurilor in cazuri temeinice si/sau susținute de prevederi legale.

Am rezervat și se apropie data plecarii în concediu. Ce trebuie să fac?

Inainte de plecarea in concediu va rugam sa accesati pagina noastra de instruire video cu privire la echipamentele autorulotei aici: Tutorial Închirieri autorulote
Vizionarea acestor filmulete va reduce timpul de predare de la 3 ore la 45 minute.
Adresa de preluare este
România
Constanța
Bd. Aurel Vlaicu 125

Pot conduce mai mulți șoferi autorulota?

Da, autorulota poate fi condusa de oricine din echipaj care indeplineste conditiile de varsta si vechime , min 25 ani si cu permis de conducere cat. B de min 5 ani.
Nu limitam numarul de soferi per inchiriere.

Pot parca doar în locuri special amenajate (camping-uri) sau oriunde?

Puteti parca oriunde, autorulotele avand regim de autoturism. Insa, daca, de exemplu, doriti sa innoptati pe autostrada, trebuie sa tineti cont de urmatoarele lucruri:
– nu aveti voie sa deschideti veranda su sa scoateti afara masa si scaunele de camping. In acest caz se considera campare in loc neamenajat si veti fi amendati de catre politia din tara respectiva (vin imediat sa verifice, de indata ce ati parcat);
– in anumite tari din Europa nu aveti voie sa consumati alcool in autorulota sunteti in parcare si daca perdelele nu sunt inchise; se poate considera consum de alcool la volan si puteti fi amendati.
– in majoritatea benzinariilor din afara tarii sunt locuri special amenajate pt autorulote , care permit alimentarea cu apa, deversarea apelor uzate si golirea casetei de tooaleta, in mod gratuit; in Romania aceste facilitati inca nu sunt prezente si se obisnuieste alimentarea cu apa in benzinarii, golirea apelor uzate in reteaua de canalizare.

Am o defecțiune. Ce pot face?

In cazul autorulotelor pot interveni, rareori, urmatoarele tipuri de defectiuni:
Defectiuni ale autovehiculului
Defectiuni ale sistemelor interioare/zonei de locuit
In cazul defectiunilor autovehiculului:
Autorulotele Spy TRavel sunt modele noi (2018), improbabil sa se defecteze. Totusi, in cazul unei defectiuni, va rugam sa ne contactati imediat cu descrierea problemei.
Daca autorulota nu poate fi deplasata, se apeleaza nr de asistenta rutiera europeana Fiat Camper Assistance (tel: 00800 34281111* sau alternativ 0039 024441 2160). Interventiile (remorcare, reparatie sub garantie europeana) sunt gratuite.
In caz de defectiuni ale spatiului de locuit/sistemelor interioare:
Va rugam consultati manualul de bord. In acelasi timp va rugam sa ne trimiteti un scurt mesaj pe Whatsapp, raspundem foarte prompt, indiferent de ora.
Este valabil pt toate echipamentele interioare. (caldura, pompe de apa, apa calda, gaz, etc). In peste 95 % din cazuri putem identifica si rezolva problema impreuna in mai putin de 2 minute.

Am avut un accident. Ce trebuie să fac?

In primul rand, trebuie sa va asigurati ca toti pasagerii sunt in siguranta si sa fie intr-un loc protejat.
În caz de accident, trebuie sa obtineti un raport de constatare de la organele de poliție locale, în caz contrar asigurarea devine nulă
Apoi va rugam sa ne informati imediat, pe e-mail sau whatsapp, ce pagube au rezultat, daca autorulota este deplasabila.

Aveți limită de km?

SPY TRAVEL nu impune nici o limita de km.
Consideram turismul cu rulota sau autorulota ca unul neingradit si spontan, prin urmare nu dorim sa impunem limite.
Fiind autovehicule mari, trebuie sa aveti in vedere ca orice distanta peste 600 km /zi devine foarte obositoare.

Ce fel de asigurare au autorulotele?

Avem atat asigurare RCA, cat si Casco valabila in intreaga Europa.

Care este garanția percepută?

Garantia poate fi depusa prin transfer bancar sau online cu cardul si va fi returnata in termen de 3 zile lucratoare de la data predarii autorulotei.
Garantia poate fi retinuta in cazul unor daune care nu sunt acoperite de asigurarea casco.

Ce autonomie are autorulota dpdv al resurselor

Aveti autonomie dpdv al electricitatii aprox 2 zile si 2 nopti fara sa porniți motorul. Aveti încălzire, apa calda, frigider, congelator, aragaz fara sa fie nevoie sa va racordati la reteaua electrica a unui camping. Bateria care asigura aceasta autonomie se incarca in timpul mersului de la motor. Deci, daca veti calatori cateva ore cu masina, sau doar porniti motorul aveti iarasi autonomia initiala.
Rezervorul de apa are o capacitate de aprox 120 l, necesarul de apa poate fi dozat in functie de nevoile dvs si ale grupului (4 zile pentru aprox 3 pers si 2 zile pt 6/7 pers), si poate fi realimentat de la orice statie Peco.

Daca vreau sa prelungesc sejurul chiar in timpul vacantei se poate?

Da, se poate doar in functie de disponibilitatea perioadei imediate. Daca este libera va putem prelungi sejurul, daca se intampla sa mai avem cereri pt aceeasi perioada, in acelasi timp, prioritate are clientul existent.

Ce acopera asigurarea si ce ar putea determina pierderea depozitului?

In caz de daună/avarie survenită în urma unui incident rutier, se va plăti o fransiza/eveniment în valoare de maxim 410 euro. Pentru fiecare autorulotă închiriată se va reține un depozit cu titlu de garanție în valoare de 410 euro, returnabil 100% după predarea autorulotei în aceleași condiții în care a fost preluată
Cu cel târziu 7 zile înainte de preluare se va achita asigurarea Casco.
In cazul producerii unor daune neacoperite de asigurator, se va retine contravaloarea garantiei constituite iar in cazul in care daunele cauzate sunt mai mari, clientul va suporta contravaloarea acestora. In cazul returnarii autorulotei in aceleasi conditii in care a fost preluata, fara daune, garantia se va returna clientului integral prin aceeași modalitate în care a fost încasată (transfer bancar sau card credit/debit).
Folosirea defectuoasă a accesoriilor/echipamentelor de pe autorulota nu face obiectul asigurării Casco.

spytravel.ro © All Rights Reserved.2022

Realizat de Oprea Catalin Andrei

Call Now Button